您的位置:优发国际 > 中考 > 复习资料 > 英语 > 正文

英语阅读理解:卖雨伞的老人

来源于网络  2018-06-14 14:07 】 【我要纠错
  Yesterday evening, when I went to town with my mother, we met a strange old man. It was raining hard and we had no umbrella(伞)。 We were trying to get into a taxi when he came up to us. He was carrying a nice umbrella and he said that he would give it to us for only a pound. He had forgotten his wallet, he said, needed taxi-fare(出租汽车费) to go back home. My mother didn’t believe what he had said at first, and asked him a lot of questions. But the old man didn’t get into a taxi. We followed(跟随) him and found he went into a pub(小酒店) and bought himself a glass of whiskey (威士忌) with the pound. After he drank it, he put on his hat and took up one of the many wet umbrellas there and went off with the new one. Soon after that, he sold it again.   1. The old man sold an umbrella to the writer and her mother.   2. He gave it to them for only a pound because he had forgotten his wallet and needed taxi fare to go back home.   3. The umbrella was worth more than one pound.   4. The old man sold his own umbrella.   5. He was an honest man.   【答案及解析】   1. A 推理判断题。虽然文中不可直接找到答案,但由后文的bought himself a glass of whiskey (威士忌) with the pound.中pound前用的是the(那) 和he sold it again中的again(又)可推断出,作者和他母亲买了那个老人的伞。   2. B 事实细节题。由文中所述这个老人收钱后并没乘taxi回家,而是去pub喝酒可知。   3. A 推理判断题。他要将伞卖给作者时说for only a pound中的only可以推断,那把伞不只值1英镑。   4. B推理判断题。这个老头先卖给了作者一把伞,可是他喝酒后又took up one of the many wet umbrellas there,并将其很快卖掉,由此推断卖的并不是他自己的伞,而是别人的伞。   5. B推理判断题。这个老人原来说卖伞乘taxi回家,事实上是上pub喝酒,后来又拿别的雨伞去卖掉,由此可推断他是不诚实的。
我要纠错】 责任编辑:未央
中小学移动应用

网校辅导课程

为您服务

精品推荐

学员心声

优发国际