您的位置:优发国际 > 中考 > 复习资料 > 英语 > 正文

英语阅读理解:生态平衡的重要性

来源于网络  2018-06-13 17:31 】 【我要纠错
  许多年前,农民为保护他们的鸡而猎杀了很多老鹰。然而新的问题来了,田里的田鼠猖狂了起来,结果农民的庄稼大多给吃光了。这是怎么回事呢?看看下文你就知道了,但一定要记住:It is important for us to keep the balance of nature.   Not many years ago, some farmers were worried because hawks were taking many of their chicken. The farmers didn’t know what to do. Finally they went to the country officials and asked for help.   “Kill the hawks,” the officials said, “We will even pay for them,” so the farmers began to think of ways to kill the hawks.   The farmers killed many hawks. They no longer had to worry about their chickens. But they now had a new worry. Field mice were eating up a lot of the farmers’ grain.   How did this happen?   Hawks eat not only chickens but also field mice. They eat more field mice than chickens. But the farmers didn’t know this. When they killed a lot of hawks, they changed the balance.   When people move into a new place, they often destroy many wild plants. Often these plants are food for the animals. If the animals can’t find enough plants to eat, they will starve or have to leave the place.   In one part of the USA, for example the deer there like to eat a certain kind of wild roses. The mountain lions there eat the deer. The number of deer, mountain lions and wild roses doesn’t change much if people leave things as they are.   But people killed many mountain lions in order to protect the deer. Soon there were so many deer that they ate up all the wild roses. Then the deer began to eat the green leaves of young trees. These trees were important to the farmers. So the farmers thought of ways to protect their trees. Now the deer had nothing to eat, and many of them died. This was another lesson from nature.   To keep the balance of nature is important for us to remember.   根据以上短文内容判断正误,正确的用“T”表示,错误的用“F”表示。   1. Finally the officials told the farmers to kill the hawks.   2. Field mice eat not only chickens but also the farmers’ grain.   3. When the animals can’t find enough plants to eat in a place, they will starve or have to leave.   4. The number of animals changes much if people leave things as they are.   5. It is important for us to keep the balance of nature.   【答案及解析】   1. 选T。根据句子 “Kill the hawks,” the officials said. 可知,此题与短文内容相符合,所以可判断为正确。   2. 选F。本题句意为“田鼠不仅吃小鸡还吃农民的庄稼”,但由句子Field mice were eating up a lot of the farmers’ grain. 可知,田鼠只吃庄稼,   3. 选T。由句子If the animals can’t find enough plants to eat, they will starve or have to leave the place. 可知本题正确。   4. 选F。由短文内容可知,如果人们不破坏生态平衡,而顺其自然,则动物的数量不会有多大的改变。故本题与原文不一致,所以判断此题错误。   5. 选T。从短文的最后一句To keep the balance of nature is important for us to remember. 我们知道:保持生态平衡对我们来说是非常重要的。
我要纠错】 责任编辑:未央
中小学移动应用

网校辅导课程

为您服务

精品推荐

学员心声

优发国际